Dreadless

abf3a7_ddb8acffd299408ca9f994a4a56f13e5.jpg

Dreadless is een 8-koppige reggae formatie, compleet met blazerssectie en backing vocals. Hun energieke en warme sound doet denken aan de roots reggae uit de jaren 70, met een moderne twist. Invloeden als Burning Spear, Third World, Dennis Brown en Culture worden gecombineerd met een eigen sound waarin groove en ruimte voor elkaar centraal staan.

Sinds het ontstaan van de band in Dordrecht in 2001 heeft Dreadless met veel verschillende artiesten samengewerkt, zoals onder andere Al Campbell, U Brown and Earl 16. Met deze artiesten en met hun eigen werk zijn ze op vele festivals in Nederland en daarbuiten geweest. Enkele hoogtepunten zijn: De Zwarte Cross, Rastaplas, de Heineken Music Hall en in het buitenlands festivals als Reggae Jam (DE), Irie vibes (BE), Helden in het Park (BE) en One Love Festival (UK).

Sinds 2018 heeft Dreadless weer een vaste frontman: E-mann. De reacties op hun eerste shows samen waren erg positief en ze maken zich samen op voor een druk festivalseizoen vol goede vibes!

Dreadless is ook te vinden op Facebook en www.dreadlessreggae.com/

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star