ROOKS

Doncentraalvierkant3000x3000.jpg

“ROOKS staat voor liefde voor de Nederlandse taal.”

ROOKS is een initiatief van de singer-songwriter Don Rooks. Deze veelzijdige muzikant heeft als drummer al op de grotere podia in Nederland gestaan (o.a. North Sea Jazz, Concert at Sea). Nu laat hij als ROOKS echter een hele andere kant van zichzelf zien, waarbij de liefde voor de Nederlandse taal voorop staat. Met zijn persoonlijke teksten en warme stemgeluid neemt hij de luisteraar mee, zoals dat alleen in je moedertaal kan. Daarnaast zorgen zijn open podiumpresentatie en Brabantse roots ervoor dat een avondje ROOKS vooral vol gezelligheid zit.

De muziek van ROOKS is te typeren als moderne Nederpop. Invloeden van artiesten als Blof en Guus Meeuwis zijn te herkennen. Maar ook de helden van weleer, denk bijvoorbeeld aan de Dijk en Acda en de Munnik, worden niet vergeten.

De eerste EP van ROOKS, Het Water, kwam in 2018 uit. Een jaar en meer dan 50 duizend streams op Spotify laterwa het tijd voor nieuwe muziek. In januari 2019 kwam de nieuwe single, Overstag, uit. Deze zal in mei worden gevolgd door een nieuwe EP.  Op deze EP heeft ROOKS geprobeerd nog meer een eigen stem te vinden, door zich te richten op de kern van muziek en tekst. “Ik wilde meer zeggen met minder woorden en instrumenten.”

ROOKS is ook te vinden op Facebook, Instagram en www.debandrooks.com

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star